svetvomne.sk

Tekvicová polievka so smotanou

Jednoduchá polievka z mrkvy a tekvice hokkaido s kôprom a smotanou. Ideálna počas jesennej tekvicovej sezóny.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

olej olivový 2 PL  cibuľa 100 g  bobkový list 1 ks

Cibuľku speníme do sklovita s bobkovým listom na olivovom oleji.

2. 

mrkva 300 g  bujón hovädzí 10 g

Nastrúhame mrkvu a pridáme do hrnca. Chvíľu osmažíme a následne zalejeme vodou. Pridáme bujón, alebo hovädzí vývar miesto vody.

3. 

tekvica hokkaido 300 g  kôpor  korenie čierne mleté  soľ

Kým sa mrkva varí, nastrúhame tekvicu a pridáme do hrnca. Ochutíme kôprom, soľou a korením. Varíme ďalších 15 min.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Vyberieme bobkový list a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom spolu s pridanou kyslou smotanou. Privedieme k varu (cca 5 min.) a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť