RECEPTY

Tarhoňa

Tarhoňa

Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.

recept,fotorecept,tarhoňa,Cestoviny,Bezlaktózové

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ-
tarhoňa400gramov
voda-

 

Recept

1. 

tarhoňa 400 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Tarhoňu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k tmavšej hnedej.

2. 

soľ  voda

Opečenú tarhoňu osolíme a zalejeme cca 1,5 cm nad povrch vriacou vodou. Varíme do vstrebania vody, zakryté v hrnci pod pokrievkou. Počas varenia párkrát premiešame, aby nám tarhoňa neprihorela. Po vstrebaní vody tarhoňu odstavíme zo sporáka a necháme ju v zakrytom hrnci ešte dopariť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies