svetvomne.sk

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
hovädzie mäso - sviečkovica750gramov
voda1liter
mrkva500gramov
petržlen200gramov
cibuľa100gramov
ocot60mililitrov
soľ3čajové lyžičky
rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
bobkový list3kusy
smotana sladká na varenie400mililitrov

1. Príprava mäsa

hovädzie mäso - sviečkovica 750 g

Hovädzie mäso (sviečkovicu, prípadne falošnú sviečkovicu z pliecka) umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme.

Príprava mäsa

2. Príprava zeleninového pácu

voda 1 l  mrkva 500 g  petržlen 200 g  cibuľa 100 g  ocot 60 ml  soľ 3 ČL  rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 3 ks

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme mäso a necháme v ňom odležať najmenej 12 hodín, prípadne až 3 dni, v chlade.

Príprava zeleninového pácu

3. Varenie

Po odležaní mäsa celú pripravenú zmes cca 45 minút varíme, do zmäknutia mäsa.

Varenie

4. Príprava omáčky

Po uvarení mäso z hrnca vyberieme. Taktiež vyberieme bobkové listy. Zeleninový nálev zmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.

Príprava omáčky

5. Dovarenie omáčky

smotana sladká na varenie 400 ml

Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu, premiešame a znovu uvedieme do varu.

Dovarenie omáčky

6. 

Odstavíme zo sporáka, do omáčky vložíme naspäť mäso, jemne premiešame.

7. Servírujeme

Podávame s parenou knedľou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť