RECEPTY

Sviečková s knedľou

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

recept,fotorecept,hovädzia sviečkovica,mrkva,petržlen,smotana sladká na varenie,Hovädzie mäso,Česká kuchyňa,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list3kusy
cibuľa100gramov
hovädzia sviečkovica750gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva500gramov
ocot60mililitrov
petržlen200gramov
smotana sladká na varenie400mililitrov
soľ3čajové lyžičky
voda1liter

 

Recept

1. Príprava mäsa

hovädzia sviečkovica 750 gramov

Hovädzie mäso (sviečkovicu, prípadne falošnú sviečkovicu z pliecka) umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme.

2. Príprava zeleninového pácu

voda 1 liter  mrkva 500 gramov  petržlen 200 gramov  cibuľa 100 gramov  ocot 60 mililitrov  soľ 3 čajové lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme mäso a necháme v ňom odležať najmenej 12 hodín, prípadne až 3 dni, v chlade.

3. Varenie

Po odležaní mäsa celú pripravenú zmes cca 45 minút varíme, do zmäknutia mäsa.

4. Príprava omáčky

Po uvarení mäso z hrnca vyberieme. Taktiež vyberieme bobkové listy. Zeleninový nálev zmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.

5. Dovarenie omáčky

smotana sladká na varenie 400 mililitrov

Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu, premiešame a znovu uvedieme do varu.

6. 

Odstavíme zo sporáka, do omáčky vložíme naspäť mäso, jemne premiešame.

7. Servírujeme

Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies