svetvomne.sk

Sviatočný jablčný koláč

Výborný šťavnatý koláč na dni sviatočné. Podávame ozdobený šľahačkou a posypaný strúhanou čokoládou.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 200 g  olej slnečnicový 100 ml  voda 100 ml

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, znovu vymiešame.

Príprava cesta

2. 

múka polohrubá 200 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g  maslo  múka polohrubá

Do múky vmiešame kypriaci prášok. Suchú zmes pridáme k mokrej zmesi a zmiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme na neho cesto a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.

3. Jablková kaša

jablká 1000 g

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrťky a vykrojíme z nich jaderníky. Postrúhame na hrubšom strúhadle. Jablká strúhame tak, že strúhame dužinu až nám v ruke zostane šupka.

Jablková kaša

4. 

voda 300 ml  Krémový prášok - vanilkový 80 g  cukor kryštálový 100 g

V hrnci vo vode rozmiešame pudingový prášok a cukor. Pridáme jablká. Zahrievaním uvedieme do varu a miešaním uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

5. 

Vychladnutú kašu rozotrieme po povrchu upečeného cesta.

6. 

Pokrájame na rovnaké rezy, ozdobíme a podávame. Uchovávame v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť