svetvomne.sk

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa1kus
cukor kryštálový1polievková lyžica
kapusta kvasená750gramov
korenie čierne celé¼čajovej lyžičky
múka polohrubá300gramov
rasca drvená¼čajovej lyžičky
slanina oravská300gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
zemiaky600gramov

1. 

zemiaky 600 g  múka polohrubá 300 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL

Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájst na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"

2. 

slanina oravská 300 g

Slaninku nakrájame na kocky, na panvici ju uškvaríme.

3. 

cibuľa 1 ks

Oškvarky vyberieme do misky. Na vyškvarenéj masti speníme cibuľu do sklovita.

4. 

kapusta kvasená 750 g  korenie čierne celé ¼ ČL  rasca drvená ¼ ČL

K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.

5. 

cukor kryštálový 1 PL

Kapustu dochutíme cukrom.

6. 

Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť