svetvomne.sk

Stejky z bravčovej panenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku z jemnej bravčovej panenskej sviečkovice. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

bravčová panenka 1 kg

Panenku rozkrojíme na jednotlivé porcie. Z úzkej časti, ktorá nemá rovnomernú hrúbku, môžeme spraviť medajlóniky, ktoré sa pečú kratšie.

2. 

olej olivový  soľ  korenie čierne mleté

Stejky si potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Korenie a soľ prstami jemne vmasírujeme do povrchu.

3. 

Na rozpálenej panvici opečieme zo všetkých strán. Obraciame po minúte a celkové doba závisí od hrúbky mäsa a požadovaného prepečenia. Odporúčame 4-6 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť