svetvomne.sk

Špenátový prívarok z mrazeného špenátu

Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnakg
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
škrob kukuričný1čajová lyžička
špenát mrazený450gramov

1. Rozmrazenie špenátu

špenát mrazený 450 g  soľ 1 ČL

Zmrazený špenát vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním rozmrazíme.

Rozmrazenie špenátu

2. Zahustenie a dochutenie

škrob kukuričný 1 ČL  vajce slepačie 1 ks  cesnak  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

V mlieku rozmiešame kukuričný škrob a vajíčko. Zmes vlejeme do špenátu a prevaríme. Dochutíme cesnakom, prípadne dosolíme.

Zahustenie a dochutenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť