Špenátové zemiaky
Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.
recept,fotorecept,zemiaky,špenát čerstvý listový,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Indická kuchyňa
Kategórie
Zemiakové prílohy Indická kuchyňa Vegánske recepty Vegetariánske recepty Bezlepkové Bezlaktózové Ázijská kuchyňa Sezóna - Špenát Sezóna - Zemiaky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
korenie Garam masala | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
zemiaky | 500 | gramov | |
zázvor mletý | ½ | ||
špenát čerstvý listový | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
3.
korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • zázvor mletý ½ CL • cesnak 2 strúčiky
Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.
5.
Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.
6.
Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...
Dobrú chuť!