RECEPTY

Španielsky vtáčik v rúre

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

recept,fotorecept,hovädzie stehno,vajce slepačie,slanina údená,slanina údená,Hovädzie mäso

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Hovädzie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

horčica dijonská4čajové lyžičky
hovädzie stehno600gramov
korenie čierne mleté-
múka hladká1polievková lyžica
párky bravčové4kusy
slanina údená180gramov
soľ0
uhorka sterilizovaná kyslá-
vajce slepačie2kusy
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

hovädzie stehno 600 gramov  horčica dijonská 4 čajové lyžičky  vajce slepačie 2 kusy  slanina údená 80 gramov  párky bravčové 4 kusy  slanina údená 100 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá  soľ

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.

2. 

Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.

3. 

soľ  korenie čierne mleté  múka hladká 1 polievková lyžica  voda 200 mililitrov

Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.

4. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť