RECEPTY

Špaldovo-ovsené lievance

Špaldovo-ovsené lievance

Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,vločky ovsené,Sladké raňajky,Sladké jedlá,

Sladké raňajky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor vanilkový2čajové lyžičky
cukor škoricový-
džem ovocný-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka špaldová celozrnná hladká350gramov
olej slnečnicový-
vločky ovsené150gramov

 

Recept

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 350 gramov  vločky ovsené 150 gramov

Špaldovú múku zmiešame s ovsenými vločkami.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  cukor vanilkový 2 čajové lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Prilejeme mlieko, pridáme cukor a trošku sódy bikarbóny. Zamiešame a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto priveľmi husté prilejeme ešte trochu mlieka.

3. 

olej slnečnicový

Na horúcu panvicu kvapneme trochu oleja a z primeraného množstva cesta (asi 3-4 lyžice) upečieme z oboch strán prvé lievance. Ďalším lievancom olej už nemusíme pridávať a môžeme ich piecť na suchej panvici.

4. 

Hotové lievance necháme ľahko vychladiť, ...

5. 

cukor škoricový

... posypeme ich cukrom a...

6. 

džem ovocný

... do stredu lievanca položíme lyžičku riedkeho džemu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies