RECEPTY

Šošovicovo-cícerová polievka so zemiakmi

Šošovicovo-cícerová polievka so zemiakmi

Chutná a rýchla smotanovo-mliečna strukovinová polievočka, ktorá vás zasýti i zahreje. Pred podávaním posypeme mletým koriandrom, alebo ochutíme citrónovou šťavou.

recept,fotorecept,cícer sterilizovaný,šošovica sterilizovaná,Strukovinové polievky

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
cícer sterilizovaný300gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká30gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda600mililitrov
zemiaky250gramov
šošovica sterilizovaná300gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 250 gramov  voda 600 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.

2. 

cícer sterilizovaný 300 gramov

Pridáme scedený cícer...

3. 

šošovica sterilizovaná 300 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

...a scedenú šošovicu. Ochutíme trochou cukru.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  múka hladká 30 gramov

Smotanu rozmiešame s mliekom a múkou. Zátrepku vmiešame do polievky a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies