svetvomne.sk

Šošovicovo-cícerová polievka so zemiakmi

Chutná a rýchla smotanovo-mliečna strukovinová polievočka, ktorá vás zasýti i zahreje. Pred podávaním posypeme mletým koriandrom, alebo ochutíme citrónovou šťavou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
cícer sterilizovaný300gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká30gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda600mililitrov
zemiaky250gramov
šošovica sterilizovaná300gramov

1. 

zemiaky 250 g  voda 600 ml  soľ 1 ČL

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.

2. 

cícer sterilizovaný 300 g

Pridáme scedený cícer...

3. 

šošovica sterilizovaná 300 g  cukor kryštálový ½ ČL

...a scedenú šošovicu. Ochutíme trochou cukru.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  múka hladká 30 g

Smotanu rozmiešame s mliekom a múkou. Zátrepku vmiešame do polievky a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť