svetvomne.sk

Smotanový špenát s volským okom

Obedová klasika na Zelený Štvrtok.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
maslog
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
olej slnečnicový20mililitrov
rasca drvená½čajovej lyžičky
soľ2.5čajovej lyžičky
soľ zeleninovág
vajce slepačie6kusov
vodal
zemiaky900gramov
škrob kukuričný30gramov
špenát mrazený so smotanou900gramov

1. Smotanový špenát

špenát mrazený so smotanou 900 g  soľ 1 ČL  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  škrob kukuričný 30 g  cesnak 3 strúčiky

Mrazený polotovar vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním roztopíme. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý vlejeme do rozmrazeného smotanového špenátu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.

Smotanový špenát

2. Varenie zemiakov

zemiaky 900 g  voda  soľ 1.5 ČL  rasca drvená ½ ČL  maslo

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, uvaríme vo vode so soľou a rascou. Po uvarení scedíme a pridáme k zemiakom kúsok masla.

Varenie zemiakov

3. Volské oko

vajce slepačie 6 ks  olej slnečnicový 20 ml  soľ zeleninová

Vajíčka rozbijeme do misky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme vajcia, posolíme a zakryjeme pokrievkou. Upečieme volské oká.

Volské oko

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť