svetvomne.sk

Slivkovo-smotanová omáčka

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
maslo50gramov
lekvár slivkový80gramov
voda½litra
soľ1čajová lyžička
soľ
cukor kryštálový1polievková lyžica
škorica mletá1čajová lyžička
citrónová šťava30mililitrov
smotana sladká na varenie250mililitrov
múka hladká70gramov
slivky sušené80gramov

1. 

maslo 50 g  lekvár slivkový 80 g

V hrnci roztopíme maslo a pridáme slivkový lekvár. Za stáleho miešanie lekvár orestujeme a čiastočne roztopíme.

2. 

voda ½ l  soľ 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL  škorica mletá 1 ČL  citrónová šťava 30 ml

Prilejeme vodu, pridáme soľ, cukor, škoricu, citrónovú šťavu a prevaríme.

3. 

smotana sladká na varenie 250 ml  múka hladká 70 g

K slivkovému lekváru prilejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Varíme do zhustnutia. Ak je omáčka priveľmi hustá môžeme pridať ešte trochu smotany.

4. 

Uvarenú omáčku odstavíme z ohňa a precedíme ju.

5. 

slivky sušené 80 g  soľ

Sušené slivky nadrobno nakrájame a vsypeme ich do horúcej omáčky. Premiešame, podľa chuti môžeme ešte dosoliť.

6. Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Ako prílohu k omáčke a mäsám podávame rôzne druhy knedlí a knedličiek.

Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť