Šľahačková torta s nektarinkami
Slávnostná letná torta zo sezónneho ovocia.
recept,fotorecept,kakao - prášok,nektárinky,nektárinky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 250 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
kakao - prášok | 60 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mandle lupienky | 20 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 80 | gramov | |
nektárinky | 500 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 10 | kusov | |
škrob kukuričný | 50 | gramov | |
želatinový stužovač | 50 | gramov |
Recept
1. Žĺtky vymiešame
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 170 gramov • cukor vanilkový 8 gramov
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Príprava suchej zmesi
múka polohrubá 80 gramov • škrob kukuričný 50 gramov • kakao - prášok 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Do druhej misky si navážime múku, škrobovú múčku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Túto zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi.
3. Vyšľaháme sneh
vaječný bielok 6 kusov • maslo • múka hladká
Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175 ° C cca 25 minút.
4. Príprava krému
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Krém si pripravíme počas pečenia korpusu. Žĺtka vymiešame s cukrom. Mlieko trošku zohrejeme a primiešame do vymiešaných vajec.
5.
želatinový stužovač 50 gramov
Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli. Vyberieme z kúpela a do krému pridáme želatínový stužovač.
6.
nektárinky 300 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov
Do krému pridáme rozmixované ovocie a vyšlahanú smotanu na šlahanie.
7.
Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20 minút do chladu.
8.
Upečený piškótový korpus necháme hodinu odstáť. Dlhým pilkovým nožom ho vodorovne rozrežeme na dve časti. Spodnú časť natrieme časťou krému, zakryjeme vrchnou časťou.
9.
mandle lupienky 20 gramov • nektárinky 200 gramov
Zvyšok krému nanesieme na celú tortu, zarovnáme, ozdobíme ovocím. Tortu posypeme nasucho, na panvičke opraženými mandľovými lupeňmi. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.
Dobrú chuť!