svetvomne.sk

Sladkokyslá mliečna fazuľačka

Obľúbená hustá mliečna fazuľová polievka. Podávame s maslom, ktoré výrazne zjemní chuť.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
fazuľa biela sterilizovaná500gramov
mlieko plnotučné 3,5%1L
múka hladká2polievkové lyžice
ocot3polievkové lyžice
rasca mletá
soľ2čajové lyžičky
voda1L
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 g  voda 1 L  soľ 2 ČL  cukor kryštálový 2 PL

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do sladko-slanej vody.

2. 

fazuľa biela sterilizovaná 500 g

K uvareným zemiakom pridáme scedenú konzervovanú fazuľu.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 L

Dolejeme 3/4 z pripraveného mlieka a uvedieme polievku do varu.

4. 

múka hladká 2 PL  ocot 3 PL  rasca mletá

Polievku posypeme rascou. Do zbytku mlieka vmiešame múku a zátrepku pridáme do polievky. Prevaríme, odstavíme zo sporáka a primiešame po lyžiciach ocot podľa chuti. Polievku môžeme ešte podľa chuti dosladiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť