RECEPTY

Škoricové praclíky

Škoricové praclíky

Krehké chrumkavé praclíky na vianočný stôl.

recept,fotorecept,škorica mletá,škorica mletá,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor trstinový30gramov
cukor trstinový-
maslo60gramov
múka hladká100gramov
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok1kus
škorica mletá1čajová lyžička
škorica mletá-

 

Recept

1. 

múka hladká 100 gramov  maslo 60 gramov  cukor trstinový 30 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  vaječný žĺtok 1 kus

Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme žĺtok a nakrájané maslo, prisypeme škoricu.

2. 

Vymiesime cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

3. 

Cesto vyberieme z chladu a vytvarujeme do 15 cm dlhého valca. Ten pokrájame na 1 cm hrubé plátky. Z každého plátku vyformujeme asi 25 cm dlhý valček.

4. 

Vytvarujeme praclík a preložíme na plech vyložený papierom (fóliou) na pečenie.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Praclíky opatrne potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor trstinový  škorica mletá

Posypeme cukrom a škoricou.

7. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies