RECEPTY

Škoricové klbká

Škoricové klbká

Recept na zaujímavo tvarované suché pečivo s príjemnou škoricovou chuťou.

recept,fotorecept,puding čokoládový - prášok,škorica mletá,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
cukor vanilkový16gramov
maslo200gramov
múka hladká250gramov
puding čokoládový - prášok74gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1polievková lyžica

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 100 gramov  puding čokoládový - prášok 74 gramov  cukor vanilkový 16 gramov  škorica mletá 1 polievková lyžica  maslo 200 gramov  vajce slepačie 1 kus

Múku zmiešame s cukrom, pudingovým práškom, škoricou a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odležať v chlade.

2. Pretláčame cez lis na cesnak

Z cesta oddeľujeme menšie kusy, ktoré pretlačíme cez lis na cesnak na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvárame klbká.

3. Pečenie

Klbká ozdobíme perličkami, pečieme na 180 °C 10 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies