RECEPTY

Ryžový nákyp s kiwi

Výborný klasický ryžový nákyp s ovocím. Podávame teplý, poliaty ovocnou šťavou. Chutí aj na studeno

recept,fotorecept,ryža,kivi,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový150gramov
cukor vanilkový20gramov
hrozienka80gramov
kivi6kusov
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%1liter
ryža350gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
vločky ovsené-
voda½litra

 

Recept

1. Príprava ryžovej kaše

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  voda ½ litra  ryža 350 gramov  cukor vanilkový 20 gramov

Ryžu uvaríme v mlieku zmiešanom s vodou a vanilkovým cukrom do mäkka. Pri varení často premiešavame, aby nám ryža neprihorela. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.

2. Príprava ryžovej zmesi

maslo 100 gramov  cukor práškový 150 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  hrozienka 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame žĺtky. Pridáme chladnú ryžovú kašu a hrozienka, ktoré sme nechali chvíľu namočené vo vode. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do ryžovej zmesi.

3. Pečenie

kivi 6 kusov  maslo  vločky ovsené

Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrieme. Kiwi očistíme, pokrájame na kolieska a rozložíme po vrstve zmesi.Vhodné je použiť kiwi nie moc zrelé.

4. 

Na kiwi navrstvíme druhú polovicu ryžovej zmesi. Pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 40 minút. Potom odokryjeme a 10 minút zapečieme. Upečený posypeme cukrom

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies