RECEPTY

Rýchly hamburger zo sekanej v žemli

Rýchly hamburger zo sekanej v žemli

Obľúbený hamburger na rýchlo pripravenú večeru.

recept,fotorecept,žemľa,bavorská sekaná,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bavorská sekaná400gramov
cibuľa150gramov
horčica plnotučná10čajových lyžičiek
kapusta hlávková biela200gramov
kečup-
olej slnečnicový-
paradajky150gramov
paradajky sušené30gramov
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
žemľa10kusov

 

Recept

1. Príprava ingrediencií

žemľa 10 kusov

Žemle prekrojíme na polovice a poukladáme ich roztvorené na veľkú tácku.

2. 

kapusta hlávková biela 200 gramov

Kapustu nakrájame na tenké, kratšie pásiky.

3. 

cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu, pokrájame na plátky a rozoberieme.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Uhorky pokrájame po dĺžke na plátky.

5. 

paradajky 150 gramov

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

6. 

paradajky sušené 30 gramov

Na spestrenie chuti hamburgerov môžeme použiť aj sušené paradajky, ktoré pokrájame na prúžky.

7. 

bavorská sekaná 400 gramov

Sekanú nakrájame na plátky a primerane ju prekrojíme tak, aby sa vošla do žemle.

8. 

olej slnečnicový

Sekanú opečieme na panvici s trochou oleja z oboch strán.

9. Skladanie hamburgerov

horčica plnotučná 10 čajových lyžičiek

Spodnú polovicu každej žemle potrieme horčicou a položíme na ňu horúcu sekanú. Na sekanú položíme primerané množstvo kapusty a cibule.

10. 

kečup

Na cibuľu uložíme paradajky a plátky uhorky. Nakoniec pridáme kečup. Žemle zatvoríme, jemne pritlačíme a hneď podávame.

11. 

Ak sa hamburgery neskonzumujú ihneď po príprave uložíme ich po jednej do mikroténového vrecúška, prípadne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Pred ďalším podávaním ich spolu s vrecúškom ohrejeme v mikrovlnej rúre po dobu 10-15 sekúnd na najvyššom výkone.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies