svetvomne.sk

Rybie filé na cibuli

Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

rybie filé 800 g  soľ  paprika červená mletá  cibuľa 500 g

Rybie filé necháme takmer rozmraziť. Potom ho z každej strany osolíme a posypeme paprikou. Cibuľu ošúpeme, pokiaľ sa dá pokrájame na tenké kolieska, zvyšok dokrájame na kúsky. Časť cibule pokrájanej na kúsky nasypeme na dno zapekacej misy.

2. 

Potom ukladáme postojačky kocky filé. Medzi dve kocky vkladáme 2 kolieska cibule.

3. 

maslo 60 g

Zbytok koliesok rozoberieme a uložíme ich hore na filé. Navrch poukladáme plátky masla. Zapekaciu misu uzavrieme a dáme piecť. Pečieme pri 200°C asi 40 minút.

4. 

Misu odokryjeme a filé 10 minút pri 250°C zapečieme. Čas pečenia je dlhší hlavne kvôli dobrému upečeniu cibule. Samotná ryba by bola upečená podstatne skôr.

5. 

Podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť