RECEPTY

Pudingový Halloween pohár

Pudingový Halloween pohár

Bubububu strašidelná sladučká dobrota. Pre dospelých polejeme vrchnú vrstvu "hliny" rumom podľa chuti :)

recept,fotorecept,puding čokoládový - prášok,Dezerty v pohári,Halloween,

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový60gramov
gumové cukríky - červíky100gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo-
mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
múka polohrubá60gramov
múka polohrubá-
olej olivový2polievkové lyžice
poťahová hmota cukrárenská biela50gramov
puding čokoládový - prášok90gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
čokoláda-
škrob kukuričný½čajovej lyžičky

 

Recept

1. Korpus Hlina

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 60 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice  vaječný bielok 2 kusy

Žĺtky vymiešame s cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Primiešame olej...

3. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice

... a kakao.

4. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Múku pomiešame s kypriacim práškom a postupne...

5. 

... ju striedavo so snehom z bielkov zamiešame do cesta.

6. 

Cesto vylejeme do formy (napr.na srnčí chrbát) vymazanej maslom a vysypanej múkou.

7. 

maslo  múka polohrubá

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

8. Puding

mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov  cukor kryštálový 80 gramov  puding čokoládový - prášok 90 gramov

Polovicu mlieka s cukrom privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do mlieka. Uvaríme hustejší puding.

9. 

Horúci puding rozdelíme do pohárov (výška 7cm, priemer 7 cm).

10. 

Korpus vyklopíme z formy a podrvíme rukami.

11. 

gumové cukríky - červíky 100 gramov

Podrvený korpus navrstvíme na puding, pričom do neho naaranžujeme cukríky v tvare červíkov.

12. 

Poháre necháme úplne vychladnúť a môžeme ich podávať, alebo ich prizdobíme ešte fondánovými duchmi.

13. 

poťahová hmota cukrárenská biela 50 gramov  škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky

Fondán rozvaľkáme na doske vysypanej kukuričným škrobom. Poprekladáme na 4 časti. Pomocou papierovej formy, alebo len tak podľa fantázie vykrojíme cez všetky 4 vrstvy postavičku ducha.

14. 

čokoláda

Duchov podľa potreby po rozložení dotvarujeme a z rozpustenej čokolády im pomocou špajdle nakreslíme oči a ústa.

15. 

Do pohárov zapichneme primerane veľkú špajdľu a duchov pri aranžovaní na ňu oprieme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies