svetvomne.sk

Pudingová roláda s jahodami

Jednoduchá svieža roládka.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Roládový korpus

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 80 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Roládový korpus

2. 

múka polohrubá 80 g  škrob kukuričný 15 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Pridáme múku, maizenu a kypriaci prášok. Vymiešame cesto, ktoré rozlejeme na plech (42x38cm) vystlaný papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 12-15 minút na 180°C.

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

5. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  puding jahodový - prášok 40 g  sirup jahodový 50 ml

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a jahodový sirup. Uvaríme hustejší puding. Vychladíme ho na izbovú teplotu vo vodnom kúpeli.

Pudingový krém

6. 

maslo 100 g  jahody

Do vlažného (skôr mierne teplého) vmiešame maslo. Dáme do chladničky primerane stuhnúť (krém musí ísť ľahko natierať). Jahody umyjeme a pokrájame na plátky.

7. Roládu poskladáme

Roládový korpus rozvinieme a natrieme na neho pudingový krém. Poukladáme plátky jahôd v ľubovoľnom množstve.

Roládu poskladáme

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny tuhnúť.

9. 

Pred servírovaním pokrájame a jednotlivé porcie na tanieri posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť