RECEPTY

Prekladanec

Prekladanec

Recept na prípravu chutného koláča z lístkového cesta so štyrmi náplňami. Z jedného cesta urobíme jeden menší koláč, preto odporúčame upiecť aspoň dva. :)

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,tvaroh hrudkovitý,mak mletý,Štrúdle,Bezlepkové

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra½čajovej lyžičky
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor vanilkový36gramov
lekvár slivkový-
mak mletý100gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
orechy vlašské mleté100gramov
tvaroh hrudkovitý125gramov
vajce slepačie-
škorica mletá¼čajovej lyžičky

 

Recept

1. Orehová plnka

orechy vlašské mleté 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pomleté orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a premiešame.

2. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 125 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  citrónová kôra ½ čajovej lyžičky

V miske zamiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a premiešame.

3. Maková plnka

mak mletý 100 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  škorica mletá ¼ čajovej lyžičky

Mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, škoricu a premiešame.

4. 

lekvár slivkový

Lístkové cesto rozvaľkáme v tvare obdĺžnika na pomúčenej doske a potrieme lekvárom.

5. 

Štvrtinu cesta potrieme orechovou plnkou a aj s cestom preložíme.

6. 

Na preložené cesto rozotrieme tvarohovú plnku a opäť preložíme.

7. 

Na preložené cesto natrieme makovú plnku a opäť preložíme.

8. 

vajce slepačie

Koláč preložíme na plech, na povrchu urobíme zopár zárezov a potrieme rožšľahaným vajíčkom.

9. 

Pečieme pri teplote 200°C 10 minút a potom teplotu znížime na 170°C asi na 10 - 15 minút. Koláč po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies