svetvomne.sk

Polievka z veľkej strakatej fazule

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
fazuľa veľká strakatá Bango350gramov
voda
voda2.5litra
voda1.5litra
bobkový list2kusy
soľ2čajové lyžičky
mäso údené1kilogram
zemiaky700gramov
cibuľa150gramov
masť bravčová30gramov
múka hladká100gramov
paprika červená mletá4čajové lyžičky
cesnak20gramov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
majorán2polievkové lyžice
soľ zeleninová Natur

1. 

fazuľa veľká strakatá Bango 350 g  voda  voda 2.5 l  bobkový list 2 ks  soľ 2 ČL

Fazuľu preberieme, zalejeme studenou vodou a necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, napučať. Pred varením vodu zlejeme, nalejeme čerstvú, pridáme bobkový list, soľ a fazuľu do mäkka uvaríme (cca 1 hodinu).

2. 

mäso údené 1 kg

Údené mäso vložíme do studenej vody a uvaríme do mäkka (cca 1-1,5 hodiny).

3. 

zemiaky 700 g

Očistíme zemiaky, umyjeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme ich k fazuli a varíme do zmäknutia zemiakov (cca 20 minút).

4. 

Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na kocky.

5. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 30 g  múka hladká 100 g

Cibuľu očistíme a opražíme na oleji. Pridáme múku a osmažíme.

6. 

paprika červená mletá 4 ČL  voda 1.5 l

Hrniec zložíme z ohňa, primiešame papriku a zalejeme horúcou vodou.

7. 

Hrniec vrátime na oheň a zápražku rozvaríme. K fazuli a zemiakom pridáme údené mäso.

8. 

Zápražku precedíme do polievky, prevaríme.

9. 

cesnak 20 g  cukor kryštálový 2 ČL

Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, cukor...

10. 

majorán 2 PL  soľ zeleninová Natur

... a majorán. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť