svetvomne.sk

Plnené vajíčka

Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cesnak sušený¼čajovej lyžičky
chren sterilizovaný1čajová lyžička
citrónová šťava
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté
maslo100gramov
soľ
soľ¾čajovej lyžičky
syr tavený100gramov
tatárska omáčka80gramov
vajce slepačie6kusov
šunka bravčová100gramov

1. 

vajce slepačie 6 ks

Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.

2. Základ plnky

maslo 100 g  syr tavený 100 g  tatárska omáčka 80 g  soľ ¾ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.

Základ plnky

3. Šunková plnka

šunka bravčová 100 g  soľ  korenie čierne mleté  citrónová šťava

Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.

Šunková plnka

4. Chrenová plnka

chren sterilizovaný 1 ČL  cesnak sušený ¼ ČL

Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.

Chrenová plnka

5. 

Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť