svetvomne.sk

Plnené kuracie rolky v parnom hrnci

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
brokolica500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie stehenné štvrte8kusov
muškátový orech mletýŠŤ
múka hladká3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
ryža300gramov
soľ3čajové lyžičky
syr Camembert50gramov
syr Ementál100gramov
syr Feta100gramov
voda0.4litra

1. Príprava mäsa

kuracie stehenné štvrte 8 ks

8 kusov väčších kuracích stehien opatrne vykostíme tak, aby sme neporušili kožu. Mäso umyjeme (je lepšie umyť ho až po vykostení, nebude sa nám pri odstraňovaní kostí šmýkať). Necháme odtiecť vodu a rozložíme ho na dosku kožou dolu.

Príprava mäsa

2. Príprava plnky

brokolica 500 g  syr Feta 100 g

Brokolicu nadrobno nakrájame, vložíme do hlbšej nádoby, pokvapkáme vodou a vložíme do mikrovlnky, prehrejeme ju 2 minúty, aby ľahko zmäkla. Slaný syr do nej rozdrobíme.

Príprava plnky

3. 

syr Ementál 100 g  korenie čierne mleté ½ ČL  muškátový orech mletý

Tvrdý syr postrúhame a spolu s korením tiež pridáme k brokolici. Môžeme pridať štipku muškátového orieška.

4. 

Všetky ingrediencie tvoriace plnku dobre rukou premiešame.

5. 

soľ 2 ČL  syr Camembert 50 g

Kuracie mäso posolíme. Plnku rovnomerne rozdelíme na pripravené mäso. Do stredu každého plátku vložíme kúsok camembertu.

6. 

Z mäsa s plnkou tvoríme rolky spojením dlhších častí k sebe, pomocou ihly a nite rolky zošijeme.

7. 

múka hladká 3 PL  paprika červená mletá 2 ČL

Múku zmiešame s paprikou, obalíme v nej zo všetkých strán rolky a poukladáme ich do spodných nádob parného hrnca.

8. Parenie

ryža 300 g  soľ 1 ČL  voda 0.4 l

Do nádoby na varenie ryže nasypeme premytú ryžu, pridáme soľ a vodu. Túto nádobu vložíme do vrchnej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 40 minút.

Parenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť