svetvomne.sk

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
kel
ryža guľatozrnná250gramov
soľ
soľ2čajové lyžičky
bravčové mleté mäso1000gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
cibuľa80gramov
cesnak5strúčikov
voda
voda500mililitrov
paradajkový pretlak500mililitrov
rasca drvená1čajová lyžička

1. 

kel  ryža guľatozrnná 250 g  soľ  voda

Kel rozoberieme na listy (12 ks), vložíme do väčšej nádoby a zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút spariť. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladiť.

2. 

bravčové mleté mäso 1000 g  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cibuľa 80 g  cesnak 5 strúčikov

Mäso zmiešame s ryžou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Vodu, v ktorej sa parili kelové listy zlejeme, listy rozložíme na pracovnú dosku a mäsovo-ryžovú zmes na ne v primeranom množstve kladieme. Plnku do listov zavinieme a založením okrajov vytvoríme obdĺžnikové kapsičky.

3. 

voda 500 ml  paradajkový pretlak 500 ml  rasca drvená 1 ČL

Kapsičky poukladáme do hlbšieho pekáča a polejeme olejom. Vodu zmiešame s paradajkovým pretlakom, zalejeme listy a posypeme ich rascou. Pečieme v rúre na strednom stupni zakryté 90 minút, odkryté zapečieme 10 minút.

4. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť