svetvomne.sk

Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cesnak sušený½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo10gramov
mlieko plnotučné 3,5%
muškátový orech mletý1štipka
olej slnečnicový2polievkové lyžice
petržlenová vňať
prepelica2kusy
rožok biely1kus
slanina oravská50gramov
soľ zeleninová2čajové lyžičky
sójová omáčka2polievkové lyžice
tymián½čajovej lyžičky
vaječný žĺtok1kus
voda200mililitrov

1. 

prepelica 2 ks

Prepelice očistíme, umyjeme a nasolíme zvnútra aj zvonka.

2. Príprava plnky

rožok biely 1 ks  mlieko plnotučné 3,5%  petržlenová vňať  maslo 10 g  soľ zeleninová 2 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  muškátový orech mletý 1 štipka  vaječný žĺtok 1 ks

Rožky rozmočíme v teplom mlieku, vyžmýkame. Pridáme vajce, petržlenovú vňať, roztopené maslo, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), čierne korenie a muškátový oriešok.

Príprava plnky

3. 

Prepelice naplníme pomocou čajovej lyžičky.

4. Príprava marinády

olej slnečnicový 2 PL  sójová omáčka 2 PL  tymián ½ ČL  cesnak sušený ½ ČL

V miske zamiešame olej, sójovú omáčku, tymián a sušený cesnak.

Príprava marinády

5. 

Prepelice preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou.

6. 

slanina oravská 50 g  voda 200 ml

Na prepelice rozložíme plátky slaniny, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 170°C 45 - 55 minút. Upečené podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť