RECEPTY

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.

recept,fotorecept,oškvarky,papriková pasta - pikantná,Slané chuťovky,

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový5čajových lyžičiek
droždie čerstvé21gramov
korenie rasca celá-
maslo125gramov
masť bravčová25gramov
mlieko polotučné 1,5%225mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá1čajová lyžička
múka polohrubá500gramov
oškvarky250gramov
papriková pasta - pikantná2čajové lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ0
vajce slepačie1kus
vajce slepačie-

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 21 gramov  múka polohrubá 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 5 čajových lyžičiek  maslo 125 gramov  masť bravčová 25 gramov  múka polohrubá 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Do hrnčeka s teplým mliekom pridáme droždie, čajovú lyžičku múky, trochu cukru a necháme vzísť kvások. Maslo rozpustíme s masťou. Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, maslo s masťou a prilejeme kvások. Osolíme.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov

Prilejeme teplé mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme zakryté, na teplom mieste nakysnúť.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto položíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

4. 

oškvarky 250 gramov  soľ

Oškvarky pomelieme, podľa chuti a potreby dosolíme. Polovicu oškvarkov natrieme na cesto.

5. 

Cesto na tretiny poprekladáme...

6. 

...po dĺžke.

7. 

Potom poprekladáme...

8. 

...po šírke. Necháme 10 minút podkysnúť. Znovu rozvaľkáme a postup opakujeme s druhou polovicou oškvarkov. Opäť necháme podkysnúť.

9. 

papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky

Cesto tretíkrát rozvaľkáme a natrieme pikantnou paprikovou zmesou (podľa chuti).

10. 

A opäť poskladáme a necháme podkysnúť.

11. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko otlačíme, pomocou krájača na zemiakový šalát, mriežku.

12. 

vajce slepačie  soľ  korenie rasca celá

Pagáčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti môžeme posypať hrubozrnnou soľou a rascou.

13. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies