svetvomne.sk

Perníčky s bielou polevou

Obľúbené vianočné pečivo pripomínajúce malé studené snehové gule :)

 

Počet porcií: 30

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cukor práškový320gramov
korenie perníkové½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle mleté50gramov
maslo60gramov
med1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%3polievkové lyžice
múka hladká250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1čajová lyžička

1. Cesto

maslo 60 g  cukor práškový 120 g  múka hladká 250 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  korenie perníkové ½ ČL  škorica mletá 1 ČL  mandle mleté 50 g  med 1 PL  mlieko plnotučné 3,5% 3 PL  vajce slepačie 1 ks

Z masla, cukru, múky, kypriaceho prášku, perníkového korenia, škorice, mandlí, medu, mlieka a vajíčka vypracujeme cesto. Dobre vymiesené cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme do valčekov o priemere 3 cm. Valčeky zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Cesto

2. 

Cesto vyberieme z chladničky a pokrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

3. 

Z koliesok vytvarujeme guľôčky. Tie kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a každú sploštíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 200°C. Upečené perníčky necháme vychladnúť.

4. Smotanovo-cukrová poleva

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  cukor práškový 200 g

Smotanu vyšľaháme s cukrom...

Smotanovo-cukrová poleva

5. 

... a perníčky pomocou kuchárskej pinzety máčame do polevy.

6. 

Kladieme ich na porcelánový tanier a polevu necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť