RECEPTY

Pečienková žemľová bábovka

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

recept,fotorecept,rožok biely,kuracia pečeň,petržlenová vňať,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Kuracie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa120gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracia pečeň500gramov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
petržlenová vňať30gramov
rožok biely260gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. 

rožok biely 260 gramov  cibuľa 120 gramov

Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

2. 

kuracia pečeň 500 gramov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  petržlenová vňať 30 gramov

... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

... a vmiešame smotanu.

5. 

masť bravčová  strúhanka

Forma na bábovku ø 26 cm

Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

6. 

Vložíme do nej plnku.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.

8. 

Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies