svetvomne.sk

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
kuracie prsia500gramov
kečup2polievkové lyžice
horčica plnotučná2polievkové lyžice
sójová omáčka1polievková lyžica
olej slnečnicový4polievkové lyžice
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
cesnak sušený
korenie grilovacie1polievková lyžica
zemiaky1kilogram
rasca drvená½čajovej lyžičky
soľ zeleninová1štipka
cibuľa2kusy
slanina oravská100gramov
voda200mililitrov
korenie čierne mleté1štipka

1. 

kuracie prsia 500 g  kečup 2 PL  horčica plnotučná 2 PL  sójová omáčka 1 PL  olej slnečnicový 4 PL  chilli pikantná omáčka 1 ČL  cesnak sušený  korenie grilovacie 1 PL  korenie čierne mleté 1 štipka

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance a premiešame s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním kečupu, horčice, sójovej omáčky chilli omáčky, oleja, čierneho korenia, sušeného cesnaku a grilovacieho korenia. Mäso necháme v marináde chvíľu odležať.

2. 

zemiaky 1 kg  rasca drvená ½ ČL  soľ zeleninová 1 štipka

Do hlbšej zapekacej nádoby pridáme na tenké kolieska pokrájané zemiaky, posypeme rascou a vegetou. Na zemiaky rozložíme namarinované mäso.

3. 

cibuľa 2 ks  slanina oravská 100 g

Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, obsah zapekacej misy dobre premiešame a na vrch porozkladáme plátky slaniny.

4. 

voda 200 ml

Prilejeme vodu a pečieme prikryté v dobre rozohriatej rúre asi 30 minút, potom misu odkryjeme a zapekáme ďalších cca 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť