RECEPTY

Pangasius so smotanovo - horčicovou omáčkou

Pangasius so smotanovo - horčicovou omáčkou

Pangasiusa poliateho omáčkou podávame s varenými zemiakmi a opekanou cuketou. Pangasiusa a zemiaky najjednoduchšie pripravíme v parnom hrnci.

recept,fotorecept,pangasius mrazený,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Hlavné jedlá z rýb,Parný hrniec,Bezlepkové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa120gramov
citrónová šťava-
cuketa200gramov
horčica kremžská2polievkové lyžice
korenie nové - pimentovník pravý-
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%100litre
olej olivový3polievkové lyžice
pangasius mrazený1400gramov
paprika červená mletá-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
zemiaky800gramov
škrob kukuričný2čajové lyžičky

 

Recept

1. Príprava ryby

pangasius mrazený 1400 gramov  citrónová šťava  soľ 2 čajové lyžičky  korenie nové - pimentovník pravý  paprika červená mletá

Pangasiusa necháme rozmraziť, umyjeme ho a osušíme papierovou utierkou. Ryby rozložíme na doske, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme soľou, korením a mletou červenou paprikou.

2. Zemiaky

zemiaky 800 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do spodnej nádoby parného hrnca. (Môžeme ich aj uvariť v slanej vode).

3. 

Pangasiusa vložíme do vrchných nádob parného hrnca, čas parenia nastavíme na 40 minút a rybu so zemiakmi uparíme. (Pangasiusa môžeme pripraviť aj dusením pod pokrievkou v panvici, podľa potreby ho podlejeme vodou).

4. Cuketa

cuketa 200 gramov  maslo 50 gramov  soľ

Cuketu očistíme, nakrájame na tenké kolieska. V panvici roztopíme maslo, vložíme cuketu a opekáme ju do mierneho zhnednutia. Opečenú jemne posolíme a vyberieme ju z panvice na sitko, necháme odkvapkať a maslo vrátime späť do panvice.

5. Omáčka

olej olivový 3 polievkové lyžice  cibuľa 120 gramov

K maslu pridáme olej, prisypeme očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do hneda.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 litre  škrob kukuričný 2 čajové lyžičky  horčica kremžská 2 polievkové lyžice

Do smotany pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Tekutinu prilejeme k cibuli a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme horčicu a prevaríme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies