svetvomne.sk

Orechové srdce

Nielen Valentínska torta plná orechov.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 100 g  voda 20 ml  orechy vlašské mleté 50 g

Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame orechy.

2. 

múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1.5 ČL  vaječný bielok 6 ks

Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

3. 

Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k žĺtkom.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový 20 g  škrob kukuričný 40 g

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 180 g  cukor práškový 80 g

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom.

8. 

rum 25 ml

Maslo zmiešame s pudingom a primiešame rum.

9. 

orechy vlašské mleté 80 g

Vmiešame orechy...

10. 

čokoláda 25 g

...a rozpustenú čokoládu.

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  stužovač šľahačky 7 g

Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom.

12. 

Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu. Vrchnú časť odoberieme a na spodnú natrieme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchnú časť.

13. 

Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po bokoch).

14. 

orechy vlašské mleté 50 g

Posypeme orechmi.

15. 

čokoláda  hrozienka v čokoláde

Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do čokolády v hrnčeku môžeme vmiešať hrozienka v čokoláde a tiež ich použiť na ozdobenie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť