svetvomne.sk

Opité želatínové rezy

Málo cesta, želatína, veľa ovocia a ešte viac šľahačky.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 300 g  cukor práškový 80 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 130 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Múku vymiešame s cukrom, vajcom, maslom a práškom do pečiva.

Príprava cesta

2. 

maslo  múka hladká

Vypracujeme cesto, polovicu cesta vyvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 minút na 180 °C.

3. Pečieme

Tým istým spôsobom upečieme druhú polovicu cesta.

Pečieme

4. Želatínová plnka

želé tortové číre - prášok 75 g  cukor kryštálový 100 g  voda 300 ml  víno červené suché 150 ml

Želé v prášku zmiešame s cukrom, vodou a červeným vínom. Privedieme do varu.

Želatínová plnka

5. Nakrájame ovocie

ovocie rôzne 700 g

Na menšie kúsky nakrájané ovocie dáme do misky. Tretinu ovocia odložíme bokom na záverečné zdobenie.

Nakrájame ovocie

6. Želatínu spojíme s ovocím

Ovocie v miske zalejeme horúcou želatínovou zmesou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Misku uložíme do chladničky, želé nám pomaly (občasným premiešaním) stuhne.

Želatínu spojíme s ovocím

7. Želatínu nanesieme na korpus

Stuhnuté želé opatrne nanesieme na korpus. Prikryjeme druhým korpusom.

Želatínu nanesieme na korpus

8. Zakryjeme šľahačkou

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 10 g  likér karamelový 2 PL

Smotanu vyšľaháme spolu s pridaním stužovača do tuha. Do šľahačky pridáme karamelový likér. Nanesieme ju na horný korpus. Posypeme zvyšnými kúskami ovocia.

Zakryjeme šľahačkou

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť