RECEPTY

Opité makové kocky

Opité makové kocky

" Dobré"...ham, ham..."dobré"...ham..." no fakt dobré"...(z komentára maškrtníka)

recept,fotorecept,mak mletý,rum tmavý,rum tmavý,Zákusky,

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový200gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok1čajová lyžička
mak mletý125gramov
maslo250gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hrubá125gramov
múka polohrubá-
puding karamelový - prášok30gramov
rum tmavý110mililitrov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
voda160mililitrov
čokoláda 85%-

 

Recept

1. Korpus

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 100 gramov  mak mletý 125 gramov  kakao - prášok 1 čajová lyžička  múka hrubá 125 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme mletý mak, kakao a múku so sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko a všetko dobre premiešame.

2. 

vaječný bielok 2 kusy

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

3. 

maslo  múka polohrubá

Menší pekáč (30x40 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto do neho rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-190°C 20 minút.

4. Krém

cukor kryštálový 50 gramov

V hrnci upálime cukor na karamel.

5. 

voda 100 mililitrov

Prilejeme vodu a miešame do rozpustenia karamelu.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding karamelový - prášok 30 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme ho ku karamelovej vode a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

7. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

8. 

rum tmavý 50 mililitrov

K maslu pridáme puding a rum a pomocou metličky dôkladne rozmiešame hladký krém.

9. Sirup

cukor kryštálový 30 gramov  voda 60 mililitrov  rum tmavý 60 mililitrov

Z cukru a vody uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a prilejeme rum.

10. 

Sirupom dôkladne prevlhčíme korpus. Môžeme ho rovnomerne rozliať na korpus, lepšie je ho však nanášať pomocou kuchynského štetca.

11. 

Na korpus rozotrieme krém.

12. Zdobenie

čokoláda 85%

Čokoládu rozpustíme a pokvapkáme ňou povrchu krému. Necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies