RECEPTY

Oblíž prst

Oblíž prst

Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!

recept,fotorecept,vaječný žĺtok,puding vanilkový - prášok,lekvár ríbezľový,čokoláda,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
cukor práškový350gramov
cukor vanilkový20gramov
kakao - prášok4polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
lekvár ríbezľový150gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
múka polohrubá150gramov
puding vanilkový - prášok80gramov
vaječný bielok10kusov
vaječný žĺtok10kusov
voda5polievkových lyžíc
čokoláda30gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 50 gramov

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor.

3. Príprava cesta

múka polohrubá 150 gramov  kakao - prášok 4 polievkové lyžice  voda 5 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku, vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút

4. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov  puding vanilkový - prášok 80 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov

Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.

5. Vyšľaháme maslo s cukrom

maslo 250 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  cukor práškový 200 gramov

Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšľahané s cukrom.

6. 

Pudingovú plnku poriadne premiešame tak, aby hmota bola jemná bez hrudiek.

7. Snehová pokrývka

cukor kryštálový 200 gramov  vaječný bielok 5 kusov

Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom.

8. 

lekvár ríbezľový 150 gramov  čokoláda 30 gramov

Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať zákusok vrstviť. Korpus potrieme kyslastejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies