svetvomne.sk

Mrvenička

Mrvenička či drobenička sa s obľubou používa na posyp kysnutých i nekysnutých ovocných koláčov. Jej príprava je jednoduchá, stačí len dodržať pravidlo 2:1:1 (2 diely múky, 1 diel cukru a 1 diel masla).

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

maslo  cukor práškový

Do misky dáme zmäknuté maslo (napr.40 g) a pridáme cukor (napr.40 g).

2. 

múka hrubá

Pridáme múku (napr.80 g).

3. 

Prstami spracovávame zmes a drobíme a mrvíme:)

4. 

Mrveničku pred použitím vložíme na hodinu do chladnićky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť