Medovo tvarohový koláč
Koláč s jemným, jednoduchým korpusom a lahodným tvarohovým krémom.
recept,fotorecept,maslo,maslo,tvaroh hrudkovitý,med,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 190 | gramov | |
maslo | 225 | gramov | |
med | 4 | polievkové lyžice | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh hrudkovitý | 750 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škrob kukuričný | 50 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
múka polohrubá 250 gramov • maslo 125 gramov • soľ • cukor kryštálový 40 gramov • vajce slepačie 1 kus
Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, nakrájané maslo a vajce. Vypracujeme hladké cesto ktoré necháme v chlade 30 minút odpočinúť.
2.
Cesto rozvaľkáme na okrúhly plát (najlepšie medzi dvoma fóliami), plát vložíme do okrúhlej formy vymastenej maslom. Kraje povyťahujeme do výšky cca 2 cm.
3. Príprava tvarohovej plnky
tvaroh hrudkovitý 750 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • maslo 100 gramov • škrob kukuričný 50 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy • med 4 polievkové lyžice
Do menšej misky vložíme tvaroh, pridáme cukor, rozpustené maslo, žĺtka, škrobovú múčku a med.
4.
Všetko spolu premiešame.
5. Vyšľaháme sneh
vaječný bielok 4 kusy
Z bielkov vyšľaháme sneh ktorý jemne primiešame k tvarohovej plnke. Zmes vylejeme na cesto.
6.
V rúre vyhriatej na 180 ° upečieme do zlatohneda.
Dobrú chuť!