svetvomne.sk

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
zemiaky1000gramov
múka polohrubá280gramov
vajce slepačie2kusy
soľg
soľ1čajová lyžička
mäso mleté400gramov
cibuľa90gramov
cibuľa5kusov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
sójová omáčka2čajové lyžičky
bazalka1čajová lyžička
olej slnečnicový50mililitrov

1. Príprava zemiakového cesta

zemiaky 1000 g  múka polohrubá 280 g  vajce slepačie 2 ks  soľ

1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z polotovaru - zemiakové cesto v prášku, do ktorého pridáme vodu a po chvíli odstátia ho hneď spracovávame.
2. Pripraviť si ho môžeme aj klasicky z varených zemiakov v šupke. Zemiaky po uvarení a vychladnutí ošúpeme, nadrobno postrúhame, pridáme vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto.

Príprava zemiakového cesta

2. Mäsová plnka

mäso mleté 400 g  cibuľa 90 g  paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL  sójová omáčka 2 ČL  bazalka 1 ČL

Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobre vymiešame.

Mäsová plnka

3. Plnenie knedličiek - guliek

Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky cca 8 x 8 cm. Do každej vložíme cca 1 plnšiu lyžičku mäsovej zmesi a tvarujeme guľky.

Plnenie knedličiek - guliek

4. Parenie v parnom hrnci.

Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po bokoch maslom. Do každej nádoby vložíme primerané množstvo knedličiek. Z cesta, do ktorého nám nevyšla plnka vytvarujeme menšie knedličky, do ktorých môžeme pridať čerstvú, alebo sušenú pažítku. Paríme 30 minút.

Parenie v parnom hrnci.

5. Opečenie cibuľky

cibuľa 5 ks  olej slnečnicový 50 ml

Očistíme cibule, pokrájame, a na oleji osmažíme do hneda, ale tak aby cibuľa nezhorkla. Opečenou cibuľkou posypeme hotové knedličky, môžeme ich poliať aj kyslou smotanou, posypanou čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť