RECEPTY

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

recept,fotorecept,syr Hermelín,bravčové mleté mäso,slanina prerastená,Bravčové mäso,Recepty na gril

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cibuľa50gramov
cibuľa-
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
paprika farebná-
rožok biely2kusy
slanina prerastená200gramov
soľ1čajová lyžička
strúhanka50gramov
syr Hermelín250gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

rožok biely 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Pečivo nakrájame a zalejeme mliekom.

2. 

syr Hermelín 250 gramov

Hermelíny nakrájame na malé kocky.

3. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  cibuľa 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  strúhanka 50 gramov

K pečivu pridáme mleté mäso, soľ, grilovacie korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu a vajíčko. Zmes dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.

4. 

slanina prerastená 200 gramov  cibuľa  paprika farebná

Slaninu nakrájame na širšie prúžky. Papriku očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme.

5. 

K mäsu primiešame nakrájaný hermelín a zo zmesi tvarujeme guľôčky. Tie napichujeme striedavo so slaninou, paprikou a cibuľou na špajdle.

6. 

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30-40 minút. Takto pripravené špízy môžeme tiež grilovať. Nekladieme ich však priamo na gril ale použijeme pod ne grilovaciu tácku, alebo alobal - syr sa čiastočne rozteká.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies