Marinovaný losos na studeno
Jednoduchý recept na marinovaný losos pre studenú kuchyňu.
recept,fotorecept,losos filet,kôpor,cvikla - červená repa,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cvikla - červená repa | 400 | gramov | |
kôpor | 2 | čajové lyžičky | |
losos filet | 400 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky |
Recept
2.
soľ 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • kôpor 2 čajové lyžičky
Filet posypeme hrubozrnnou soľou, kryštálovým cukrom a sušeným kôprom.
3.
cvikla - červená repa 400 gramov • brandy 1 polievková lyžica
Červenú repu nastrúhame na jemno a v rovnomernej vrstve uložíme na filet. Pokvapkáme s brandy. Misku zatvoríme a odložíme do chladničky na 3-4 dni.
4.
Filet opartne očistíme od marinády príborovým nožíkom, nakrájame na tenké plátky a podávame na kanapkách, jednohubkách, obložených chlebíkoch alebo ako sôčasť studenej misy.
Dobrú chuť!