RECEPTY

Marhuľová bublanina

Marhuľová bublanina

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

recept,fotorecept,marhule,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor kryštálový15čajových lyžičiek
cukor práškový-
kypriaci prášok do pečiva10gramov
marhule600gramov
maslo-
múka polohrubá160gramov
múka polohrubá-
olej repkový50mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

marhule 600 gramov

Marhule umyjeme, prepolíme na polovice a odstránime kôstky.

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

voda 50 mililitrov  olej repkový 50 mililitrov  múka polohrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a múku s kypriacim práškom.

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

cukor kryštálový 15 čajových lyžičiek

Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou navrch. Keďže marhule sú po upečení pomerne kyslé, posypeme každú pred pečením zarovnanou lyžičkou cukru. Takto dostanú jemnú kyselkavú chuť.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

9. 

cukor práškový

Chladnúcu bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom...

10. 

...a vychladenú pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies