Marhuľová bublanina
Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.
recept,fotorecept,marhule,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 15 | čajových lyžičiek | |
cukor práškový | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
marhule | 600 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 160 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej repkový | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
4.
voda 50 mililitrov • olej repkový 50 mililitrov • múka polohrubá 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a múku s kypriacim práškom.
5.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
6.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
7.
cukor kryštálový 15 čajových lyžičiek
Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou navrch. Keďže marhule sú po upečení pomerne kyslé, posypeme každú pred pečením zarovnanou lyžičkou cukru. Takto dostanú jemnú kyselkavú chuť.
8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
10.
...a vychladenú pokrájame.
Dobrú chuť!