RECEPTY

Marcipánové slimáčiky

Marcipánové slimáčiky

Sladučké koláčiky na vianočný stôl.

recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jogurt biely 3,5% tuku50gramov
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
mandle mleté5polievkových lyžíc
marcipán250gramov
maslo100gramov
múka hladká-
múka hladká200gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok1kus
škrob kukuričný-

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  maslo 100 gramov  jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Do misky nasypeme múku, pridáme pokrájané maslo, trochu jogurtu, vajíčko a kypriaci prášok.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút v chlade odpočívať.

3. 

škrob kukuričný  marcipán 250 gramov

Na doske, posypanej kukuričným škrobom, natenko vyvaľkáme marcipán do veľkosti obdĺžnika 30x35 cm. Vložíme do chladničky.

4. 

múka hladká  vaječný bielok 1 kus

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika 32x35cm. Cesto potrieme rožšľahaným bielkom.

5. 

Na cesto položíme stuhnutý marcipán (na spodu zostane asi 2 cm voľný okraj). Opäť potrieme rozšľahaným bielkom.

6. 

mandle mleté 5 polievkových lyžíc

Posypeme mletými mandľami a stočíme do rolády.

7. 

Z rolády krájame kolieska asi 8 mm až 1 cm hrubé. Kladieme a upravujeme ich (ak sme ich pri krájaní zdeformovali) na plechu vyloženom papierom na pečenie.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 180°C.

9. 

Po dôkladnom vychladení skladujeme v chlade a v uzatvárateľnej nádobe, aby neoschli.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies