svetvomne.sk

Mandarinkové linecké srdiečka

Srdiečka z lineckého cesta máčané v mandarínkovej poleve a zdobené gumovými medvedíkmi.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 500 g  maslo 280 g  cukor práškový 120 g  orechy vlašské mleté 100 g  cukor vanilkový 8 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ĆL  vaječný žĺtok 2 ks  vajce slepačie 1 ks  soľ

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Hneď ako maslo zmäkne, do misy pridáme múku, cukor, štipku soli, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vaječné žĺtky, celé vajce. Rukami vymiesime cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto necháme 30 minút odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150° C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 150 ° C. Hotové koláčiky necháme vychladnúť.

3. 

cukor práškový 100 g  mandarínková šťava čerstvá 2 PL

Polevu pripravíme rozpustením cukru v mandarínkovej šťave.

4. 

Srdiečka z jednej strany namáčame v poleve. Srdiečka môžme ozdobiť gumovými medvedíkmi. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť