RECEPTY

Lusková smotanová polievka

Lusková smotanová polievka

Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.

recept,fotorecept,zemiaky,fazuľové struky (lusky),smotana na varenie (10-12% tuku),Strukovinové polievky,Slovenská kuchyňa

Strukovinové polievky

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
fazuľové struky (lusky)400gramov
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)500mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda250mililitrov
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 400 gramov  voda 250 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

fazuľové struky (lusky) 400 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Fazuľové struky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a v slanej vode povaríme asi 10 minút. Scedíme. Lusky pridáme k zemiakom. Jemne prisladíme. (Na polievku môžeme použiť aj sterilizované, či zmrazené fazuľové struky).

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  múka hladká 2 polievkové lyžice

V mlieku rozmiešame múku.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 500 mililitrov

Zátrepku prilejeme k zelenine, pridáme smotanu a prevaríme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies