RECEPTY

Likérový čoko rez

Likérový čoko rez

Ponúkame ďalší receptík na obľúbený likérový zákusok z našej kuchyne. Piškótový korpus s vaječným likérom, jemná čokoládovo-likérová plnka a milovaná šľahačka vás zaručene osloví.

recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový60gramov
cukor práškový190gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
maslo-
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%1liter
múka polohrubá120gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový-
puding vanilkový - prášok120gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky20gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný likér250mililitrov
vaječný žĺtok6kusov
voda50mililitrov
čokoláda-
čokoláda na varenie 55%200gramov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 6 kusov  vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 100 gramov  voda 50 mililitrov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a primiešame vodu.

2. 

múka polohrubá 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Vmiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...a zľahka primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C 15 -20 minút. Či je korpus upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú zapichneme do cesta a po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnúť.

6. Čokoládovo-likérový maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  puding vanilkový - prášok 120 gramov  cukor kryštálový 60 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustejší puding. Vo vodnom kúpeli vychladíme na izbovú teplotu.

7. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 60 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

8. 

čokoláda na varenie 55% 200 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

9. 

Puding vložíme do misy a primiešame najprv čokoládu...

10. 

vaječný likér 150 mililitrov

...potom vaječný likér...

11. 

...a nakoniec zapracujeme maslo.

12. Zákusok skompletizujeme :)

vaječný likér 100 mililitrov

Na korpus nalejeme likér a pomocou štetca ho rozotrieme.

13. 

Nanesieme hladký čokoládová krém a odložíme zákusok na hodinu do chladničky.

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 20 gramov  cukor práškový 30 gramov

Po hodine vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom. Rovnomerne ju rozotrieme na krém.

15. 

čokoláda  olej slnečnicový

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie rozpustenou čokoládou zmiešanou s trochou oleja. Čokoláda by po stuhnutí nemala byť priveľmi tuhá, bude sa potom zákusok zle krájať a zdobenie bude praskať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies