RECEPTY

Letný zeleninový boršč

Letný zeleninový boršč

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

recept,fotorecept,mrkva,zemiaky,cuketa,kel,karfiol,paradajky sterilizované,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
cuketa250gramov
karfiol200gramov
kel200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mrkva250gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky sterilizované400gramov
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
voda2litre
zemiaky250gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  mrkva 250 gramov  zemiaky 250 gramov  cuketa 250 gramov  kel 200 gramov  karfiol 200 gramov

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

4. 

voda 2 litre

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

5. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

6. 

petržlenová vňať 1 polievková lyžica

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies