RECEPTY

Lasagne s jemným bešamelom

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka sušená½čajovej lyžičky
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak1kus
cestoviny - Lasagne300gramov
cibuľa1kus
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká40gramov
oregano¼čajovej lyžičky
oriešok muškátový-
paradajkový pretlak500mililitrov
smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
soľ1.25čajovej lyžičky
syr polotvrdý150gramov

 

Recept

1. Ragú

cibuľa 1 kus

Na troche oleja orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita.

2. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

K cibuli pridáme mleté mäso a opekáme, pokiaľ sa nezatiahne. Mäso osolíme a okoreníme.

3. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  cesnak 1 kus  oregano ¼ čajovej lyžičky  bazalka sušená ½ čajovej lyžičky

Pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 15-20 minút. Pridáme oregano, bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku.

4. Bešamel

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  maslo 20 gramov  oriešok muškátový  múka hladká 40 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov

Na miernom ohni rozpustíme maslo, nastrúhame kúsok muškátového orieška a pridáme soľ. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame smotanu zmiešanú s mliekom. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém.

5. Vrstvenie

cestoviny - Lasagne 300 gramov

Ragú, bešamel a lasagne rozdelíme na 4 časti. Na dno zapekacej nádoby poukladáme plátky lazaní (v ingredienciach na tento krok je uvedené množstvo lazaní na celé pečenie)...

6. 

Na lasagne nalejeme časť ragú.

7. 

Na ragú rovnomerne dáme časť bešamelu.

8. 

Tento postup zopakujeme ešte trikrát.

9. 

syr polotvrdý 150 gramov

Keď navrstvíme 4x cestovinu - mäsovú zmes - bešamel, posypeme postrúhaným syrom a pečieme približne 40 minút na 170°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies