svetvomne.sk

Ľadové broskyňové rezy

Lahodný zákusok bez múky, vhodný na maškrtenie v horúci letný deň. Podávame dobre schladený.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

čokoláda biela 200 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

2. 

tvaroh jemný mäkký 200 g

Tvaroh rozmiešame v miske.

3. 

vaječný bielok 5 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Vlažnú čokoládu zmiešame s tvarohom.

5. 

vaječný žĺtok 5 ks

Primiešame vaječné žĺtky...

6. 

...a sneh z bielkov.

7. 

olej slnečnicový

Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na pečenie a formu aj s papierom potrieme olejom.

8. 

Vlejeme cesto.

9. 

Rúru predhrejeme na 160° a na spodok vložíme veľký plech s vodou. Na mriežku nad plech vložíme formu s cestom a pečieme 30 minút pri teplote 160-170°. Rúru vypneme a necháme 15 minút v zatvorenej rúre dopekať. Upečený korpus je kompaktný a jemne ružovo sfarbený.

10. 

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor kryštálový 60 g

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

11. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  puding vanilkový - prášok 74 g  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 20 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s karobom,...

12. 

...prilejeme do mlieka a uvaríme hustý puding.

13. 

maslo 100 g

Do pudingu primiešame maslo a krém natrieme na upečený korpus.

14. 

broskyne kompótované 800 g  voda 200 ml  Agar (prášok) 4 g

Na korpus poukladáme na mesiačiky nakrájané kompótované alebo čerstvé broskyne(400 g). Necháme vychladnúť. Kompótovú šťavu zmiešame s vodou, rozmiešame v nej agar želatinu, privedieme do varu, odstavíme a chladíme vo vodnom kúpeli do začínajúceho hustnutia. Tekutiny na agar musíme mať spolu asi 500 ml. Pokiaľ použijeme pri príprave čerstvé broskyne, rozmiešame agar len vo vode (asi 500 ml) s cukrom podľa chuti a trochou citrónovej šťavy.

15. 

Agar želatinu nalejeme na broskyne a vložíme stuhnúť do chladničky.

16. 

Servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť