RECEPTY

Ľadové broskyňové rezy

Ľadové broskyňové rezy

Lahodný zákusok bez múky, vhodný na maškrtenie v horúci letný deň. Podávame dobre schladený.

recept,fotorecept,čokoláda biela,tvaroh jemný mäkký,broskyne kompótované,Agar (prášok),Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  Bezlepkové  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)4gramy
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb)20gramov
broskyne kompótované800gramov
cukor kryštálový60gramov
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%600mililitrov
olej slnečnicový-
puding vanilkový - prášok74gramov
tvaroh jemný mäkký200gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda200mililitrov
čokoláda biela200gramov

 

Recept

1. 

čokoláda biela 200 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

2. 

tvaroh jemný mäkký 200 gramov

Tvaroh rozmiešame v miske.

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Vlažnú čokoládu zmiešame s tvarohom.

5. 

vaječný žĺtok 5 kusov

Primiešame vaječné žĺtky...

6. 

...a sneh z bielkov.

7. 

olej slnečnicový

Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na pečenie a formu aj s papierom potrieme olejom.

8. 

Vlejeme cesto.

9. 

Rúru predhrejeme na 160° a na spodok vložíme veľký plech s vodou. Na mriežku nad plech vložíme formu s cestom a pečieme 30 minút pri teplote 160-170°. Rúru vypneme a necháme 15 minút v zatvorenej rúre dopekať. Upečený korpus je kompaktný a jemne ružovo sfarbený.

10. 

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

11. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 20 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s karobom,...

12. 

...prilejeme do mlieka a uvaríme hustý puding.

13. 

maslo 100 gramov

Do pudingu primiešame maslo a krém natrieme na upečený korpus.

14. 

broskyne kompótované 800 gramov  voda 200 mililitrov  Agar (prášok) 4 gramy

Na korpus poukladáme na mesiačiky nakrájané kompótované alebo čerstvé broskyne(400 g). Necháme vychladnúť. Kompótovú šťavu zmiešame s vodou, rozmiešame v nej agar želatinu, privedieme do varu, odstavíme a chladíme vo vodnom kúpeli do začínajúceho hustnutia. Tekutiny na agar musíme mať spolu asi 500 ml. Pokiaľ použijeme pri príprave čerstvé broskyne, rozmiešame agar len vo vode (asi 500 ml) s cukrom podľa chuti a trochou citrónovej šťavy.

15. 

Agar želatinu nalejeme na broskyne a vložíme stuhnúť do chladničky.

16. 

Servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies